fredag 21 februari 2014

Hjortytterfilé från himmelriket

Bara min sedvanliga gamla marinad, som jag använder till allt kött som ska marineras, bestående av: sesamolja, pressad vitlök, pepparblandning (röd och svartpeppar), kinesisk soya, rökt paprikapulver, lite timjan, ibland har jag lite honung i eller någon annan krydda, men inte denna gång. Stekte snabbt i mycket het panna, in i folie i ugnen en stund. No words. Matpoesi


Till det kryddsmör med vanligt paprikapulver, timjan, vitlök, lite citron och flingssalt. No words. Grymt gott med det lite syrliga från citronen, söta från paprikapulvret, örtiga från timjan och hetta från vitlöken. 


Detta är vilt när det är som bäst. Det smakar inte ens vilt. När vilt smakar vilt har man kryddat fel, det är min besserwissriga uppfattning. Vilt ska bara smaka gott. Det HÄR var godare än oxfilé./Boel

Inga kommentarer: