fredag 5 april 2013

Snabbinlagd gurka och andra grönsaker om man vill

Koka upp en ättikslag. 1 dl ättika till 6 dl  vatten och 2 dl socker. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. Morötter, tomater ja allt skulle kunna passa. Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Och det gör man t ex genom att lägga in dem i ugnen och hetta upp dem i tio minuter till 70 grader. Hej och hå. Tjat, tjat. tjat...Jag har skrivit detta tusen gånger. Detta om burkarna, men man vet aldrig om någon okunnig själ läser detta och för första gången ska konservera något, enligt denna metod som jag lärt mig av nu 87-åriga Hildur. /Boel

Vackert att titta på och helt traditionellt inlagt förutom att jag stoppade ner lite 
röd paprika och lök också. Men man kunde nog stoppa ner allt möjligt.

Inga kommentarer: