tisdag 16 april 2013

Panerad fläskotlett med falsk tartarsås och rostade rotfrukter


Marinera kotletterna i olivolja och hackad vitlök i minst 6 timmar. Vänd sedan kotletterna först i vetemjöl, sedan i ett uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Salta försiktigt, gärna med örtsalt och stek i en blandning av olivolja och smör. MEN se upp. De får inte bli överstekta. När du har fin stekyta lägg ett lock på och stäng av plattan så att kotletterna blir färdiga på eftervärmen.

Hacka valfria rotfrukter t ex palsternacka, morötter och kålrot. Lite potatis funkar också. Ringla olivolja över och salta. Låt stå i 225 graders ugn tills färdiga.

Tartarsåsen:
majonäs
crème fraiche
hackad inlagd gurka
finhackad gul lök
en dutt finhackad basilika.

Hacka och blanda. Tillsätt mer av allt tills du är nöjd med smaken. Det ska smaka skitgott!

Lyckas man med köttet, så är detta en gudomligt god maträtt. Lite fet men på det där balsammjuka sättet att åtminstone jag blir lycklig. Det går att byta ut rotfrukterna mot vilken sorts potatis som helst, det blir också gott till tartarsåsen. /Boel


Lite tysk/ungersk/tjeckisk inspirerad maträtt.

Inga kommentarer: