Ingredienser:
jäst
vatten
krossad tomat
vitlök
riven ost (typ Gouda eller emmentaler)
hackad färsk timjan och oregano
eller torkad oregano och timjan.
olivolja
ev bacon
ev piripiri
Gör pizzadegen såhär
Blanda 25 gram jäst, 5 dl vatten, 1 tsk salt, mjöl så att degen blir smidig och fast.
Låt jäsa i 30 min innan utbakningen.
Såsen
1 burk krossad tomat, koka ihop så att den blir mindre vattnig
Baka ut degen och kavla den så att den blir så tunn som möjligt. Den ska nätt och jämt hålla ihop så tunn den ska vara, det är viktigt! Langa över den på en ugnsplåt eller i en långpanna. Bred på tomatsåsen, strö över hackad eller krossad vitlök (och ev lite smulad piripiri, utan kärnor), täck med riven ost, strö över örterna. Ringla olivolja över. Ställ in i varm ugn. 225 grader cirka. Klar efter tio-femton minuter eller när den fått fin färg.
Man måste ju inte göra exakt såhär. Utöver tomat och ost, kan man ju ha vad man tycker om på sin favoritpizza.
Om man inte har bacon eller skinka eller något annat som ger sälta, kan det behövas saltas lite i tomatsåsen./Boel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar