tisdag 1 januari 2013

Fiskgratäng med tryffel- & vitlöksgrädde och basilikamos

Inspirerat av min nyligen gjorda Frankrikeresa och några himmelska musslor jag åt i Paris. Musslorna simmade grädde som smakade mycket vitlök. Sedan är ju tryffel otroligt gott.

potatismos
potatis
smör
basilika
mjölk
flingsalt
vitpeppar

gösfiléer (eller andra fiskfiléer)
vispgrädde
tryfflar (eller annan svamp)
vitlök (3-4 klyftor)
smör
peppar
flingsalt
lime eller citronjuice

Stekte gösen lite lätt och la i mitten av en form. Det ganska fasta moset med basilika placerades i klickar runt om. Hällde vispgrädde över fisken, smulade i tryffelbitar motsvarande två svampar kanske. I med den krossade vitlöken. Saltade och pepprade och la några smörklickar här och var. In i 225 graders ugn till gyllengräddat. En elegant nyårsmiddag blev det. Därtill mjuk, len och vänlig mat. /Boel

Det bruna i mitten är alltså de små delikata italienska tryfflarna jag gett mig själv i julklapp.


Inga kommentarer: