tisdag 13 november 2012

Chokladmousse - förenklat Nigellarecept för två

Det här är Nigellas supersnabba chokladmousse med marshmallows, men förenklat enligt svenska mått och ingredienser och anpassat till 2-3 personer istället för 6. 


Supersnabb chokladmousse, den tog inte många minuter att göra. Viktigt att chokladsmeten får svalna dock innan man blandar i den vispade grädden. 

Ingredienser:
1,5 dl mörk choklad i små bitar
1,5 dl marshmallows - slit dem i småbitar
2-3 msk vatten
20 gram smör
2,5 dl  vispgrädde
2 tsk vaniljsocker


Smält choklad,  marshmallowbitarna och smöret i en kastrull, tillsammans med vattnet. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna. Vispa grädden ganska hårt, tillsätt två tsk vaniljsocker. Blanda ihop med den avsvalnade chokladsmeten. Låt stå i kylen tills servering. Servera gärna i några snygga glas. Redan vid första skedtaget ter sig verkligheten mer skimrande. Det smakar oerhört lyxigt. Jag tänker att med dessa proportioner kan man byta ut den mörka chokladen, till mjölkchoklad eller vit choklad, och kanske tillsätta lite rivet citron-, lime- eller apelsinskal - eller cest som det så fint heter. Rena modeordet. Nu är det cest hit och cest dit. Jag hänger väl på trenden./Boel

Inga kommentarer: