måndag 10 september 2012

Billig mat till filminspelning

Det är ingen uppoffring för min del. Jag tycker om det här och det kostar bara självkostnadspris, vilket blir mycket billigare än vad det skulle bli om man köpte mat på pizzerior mm, eller anlitade annan catering. Det här filmteamet la mesta pengarna på proffsiga skådisar och Mathilda skötte maten ena dagen och jag den andra dagen. Kanske gör vi likadant nästa helg, eller så får Mathilda sköta hela konkadongen. Men jag lagade en vegetarisk marockansk gamilla. Till skillnad från en TAGINE  som egentligen åsyftar på självaste grytan - så kokar man då denna likartade rätt i en kastrull, då heter den gamilla. Den kan innehålla i princip allt man tycker om. Men lök och tomater är basen. Sen alla möjliga grönsaker eller kött. I det här fallet bara grönsaker; palsternacka, tomater, oliver, morötter, potatis. Spiskummin som krydda ett måste. Till det serverade jag några röror som sydfransk PISTOU, paprikamoj och sambal oelek. Samt bulgur kokt i grönsaksbuljong, en skvätt olja samt en dutt tomatpuré. Som efterrätt serverades en bit KUNAFA DE NABLUS. Teamet måste ha trott jag är tokig. Med min totalt Cross-Over-Cuisine från överallt. 

Ps. Allt i stora bokstäver kan du klicka dig vidare på för att få recepten.





Inga kommentarer: