måndag 2 juli 2012

Kycklingsallad

Stek eller grilla en kyckling. Jag brukar använda en lergryta. Eller köp en grillad i affären. Kycklingen kryddar jag så här års med flingsalt, peppar, massor av färsk timjan, svartpeppar och milt paprikapulver, några krossade vitlöksklyftor. På senare tid har jag också duttat på Charmoula (marockansk kryddblandning med bl a spiskummin i.) När kycklingen är genomstekt, bena ur den och dela i lagoma bitar, täck valfri salladsblandning med kycklingen, pressa över citron och ringla lite olivolja över. Man kan också ha i ananasbitar och naturligtvis lyxa till det med valfri dressing. Currydressing är gott till. Färdig eller rör man ihop någon goja med youghurt, curry och lite majonäs. Utan ananas och dressing är det bantmat. Annars inte. Det finns en tråkig sak med att äta kyckling dock, det är de levnadsomständigheterna kycklingarna har. De snabbgöds och när de är tre månader kan de inte längre gå. I hönserierna får personalen skrapa upp döda kycklingar tre gånger om dagen. De trampar ihjäl varandra. Usch, nu tappade jag aptiten. Det vore trevligare med utegående glada kycklingar, den saken är klar. /Boel

Inga kommentarer: