torsdag 28 juni 2012

Grillad fläskkarré med potatissallad och tillbehör

Marinaden: sesamolja, vitlök, paprikapulver, flingsalt, svartpeppar eller annan favvokrydda. Men timjan ett måste tycker jag, helst färsk och så något sött, honung eller sweet chili. Låt köttet ligga i marinaden i några timmar. När köttet är färdiggrillat låt det vila en stund inslaget i folie. Potatissallad: Dela kall färdigkokt potatis, blanda med lika delar crème fraiche och gräddfil, ta hälften så mycket majonäs. Klipp i rikligt med dill och gärna gräslök också. Häll i lite lite socker, bara en smula. Smaka av med salt och svartpeppar. Couscous med grillad tomat: Laga couscousen enligt anvisningar, men gör vattnet till en buljong, och ha i en skvätt olja (jag lagar ris och bulgur på samma vis). Grilla tomaterna samtidigt som du grillar köttet, de ska gärna bli lite sotiga. Låt svalna hacka och blanda med couscousen, smaka av med salt. Det ska smaka lent och runt. Vilket förutsätter att buljongen är god, servera rätten ljummen eller kall. Tsatsiki på svenska: riv gurka, häll på salt, låt ligga en liten stund, tills den vattnat ur sig. Blanda med krossad vitlök och gräddfil. Smaka av, där ska finnas en viss sälta men inte för mycket. Ringla en god olivolja över. Till detta serverades en färdig mangoraja sås, Rydbergs som just nu är husets favorit. Detta var invigningen av min extremt söta nya klotgrill. Som jag antar blir sommarens hit bland den del av populationen som gillar färg. /Boel

Inga kommentarer: