tisdag 1 maj 2012

Älgfilé med primörer och östgötsk saltgurkesallad

Marinaden till köttet: sesamolja, kinesisk soja, havssalt, några krossade vitlöksklyftor, limejuice. svartpeppar, lite olivolja, andra valfria kryddor och örter, t ex rosmarin och/eller timjan. Lägg köttet i marinad. Denna marinaden gjorde jag av en slump förra sommaren och sedan dess gör jag den till i stort sett allt kött. Sesamoljan är nyckeln till det extra goda. Serverade med kokt potatis med dill, kokt sparris med smörklickar och balsamicovinäger.,

Blanda smör, philadelfiaost, timjan, krossad vitlök till en krämig smet. Jag lät vitlöken smälta lite i smör i en stekpanna först. Salladen: Saltgurka i bitar (Brinks östgötska, den vita, som i den här delen av landet går att köpa i varje butik i lösvikt, annars kan man snabbsalta själv, recept finns på denna blogg... sök eller gå några inlägg ner... där finns receptet), cocktailtomater i halvor, timjan, olivolja och idag balsamicokräm. /Boel
Av marinaden blir det dessutom kvar i stekpannan, en supergod steksky som man kan skeda över maten på tallriken. Inte så mycket bara ett par dessertskedar.

Inga kommentarer: