onsdag 16 mars 2011

Morotsmarmelad med tomat & örter



Superenkel att göra:

Riv tre stora morötter
hacka ett par kvisttomater, men ta bort kvisten och änden där den suttit på tomaten.
I med rubbet i en gryta, pressa i citronsaft från en citron. I med en kanelstång.
Valfria örter. Jag använde basilika idag. Inte så mycket, det får inte ta överhanden, häll
i ca 1,5 dl vatten. Stormkoka 15 min. Häll i en tredjedels paket eller lite mindre: "syltsocker", stormkoka
i max 15 min. Värm burkarna i ugnen till ca 70 grader samt locken, ta ut låt svalna. Ta av kastrullen, ta ur
kanelstången men låt marmeladen svalna något innan den hälls i burkarna, annars kan de spricka.
Det blev två burkar denna gång.

En sofistikerad lätt rinnig marmelad för finsmakaren. Läckert syrlig och lite örtig till sin karaktär. En höjdare på rostat bröd./Boel

Inga kommentarer: