måndag 14 februari 2011

Oxfilé med kall dillyoghurtsås

Denna är så lättlagad att man kan svänga ihop den en måndagskväll. Och absolut god nog till att servera när man vill impa på några snobbiga vänner.. :-)

ca 400 g oxfilé
1 röd paprika
1 tomat
2 Smör eller olja
1 msk tomatpuré
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
Sås:
3 dl turkisk matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 dl hackad dill

Rör ihop såsen, yoghurt, vitlök, salt och dill. Låt den stå en stund.
Skär köttet i stora bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprika och tomat i små tärningar. Bryn köttet i smör eller olja i en stekpanna. Rör i paprika och tomat. Rör i tomatpuré, salt, peppar och fond. Låt allt fräsa 1 min under omrörning. Servera med ris, bulgur eller couscous.
/Linnea

Inga kommentarer: