tisdag 30 december 2008

Klippkantshängarens apelsinpaj

Här kommer apelsinpajen jag lovade att bjuda på. Här får den bli i receptform. En varning bör även utformas: Man äter mer av den än vad man planerat, den är GRYM!!!

Pajskal: 175 g smör, 1 dl socker, 3 dl vetemjöl, 3 dl havregryn

Rör smör och socker poröst. Tillsätt havregrynen och mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt en timme. Klä en smord form som har löstagbar botten med pajdegen, se till att degen går upp på kanterna. Grädda i 225 grader, 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning: 3 apelsiner, 100 g smör, 2 dl florsocker, 3 ägg.

Pressa apelsinerna och tag vara på saft och fruktkött. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ned apelsinsaft och fruktkött. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 20 minuter. Servera avsvalnad med grädde (som jag inte alls tycker behövs).

Yvonne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, så gott det låter!!!

Anonym sa...

...och nu har även jag gjort denna paj, som var ännu godare dagen efter!!
MUMS!