söndag 15 juni 2008

Sallad med fromage du chèvre och "indisk" veggo

Sallad med varm Chèvre, smakar lyxigare än det egentligen är.


Sallad med getost à la Boella:

"Medelhavssallad" från ICA
Ett halvt paket bacon
Lite gurka
Frysta sommargrönsaker
(broccoli, blomkål och morotsslantar)
Chèvreost
Olivolja
Citronsaft
Flingsalt
Basilikablad

Lägg upp rikligt med sallad på respektive tallrikar på tallriken, skär gurkan i stavar och lägg ovanpå, ge sommargrönsakerna ett uppkok, skölj i kallt vatten (de ska ha rejält tuggmotstånd) och lassa grönsakerna över salladen. Ringla på olivolja, citronsaft och strö över flingsalt. Stek bacon. Gratinera chèvreosten i ugnen. Toppa salladen med knaperstekt bacon och skeda över chèvreosten.



Indisk vegetarisk färssås. Halvfabrikat så det stänker om det. Men gott ändå.



Vegetarisk färsrätt med ris:
Blå bands färdiga vegetariska färssås Tandoori
Parboiled ris
1 liten burk ananasskivor

Koka riset och gör "färssåsen" enligt anvisningar, det är bara att blanda med vatten, och blanda i ananasskivorna i lagomabitar. Puttra i ett par minuter. Färdigt.

Och så har jag bakat bröd. Receptet hittar du
HÄR/Boel


Knådfritt formbröd med knaprig skorpa, åtminstone första dagen. Därefter blir det urgott att rosta.


foton©boelzetterman2008

Inga kommentarer: