tisdag 6 maj 2008

Inlagd sill

8 urvattnade saltsillfiléer
4 små hackade rödlökar
1 dl hackad dill
vitpeppar

Lagen:
2,5 dl ättikssprit
4,5 dl vatten
2 dl socker
2 nejlikor
1 lagerblad


Koka upp lagen och låt svalna. Hacka rödlök och varva i en bunke med sillfiléer skurna i lämpliga bitar, blanda i dillen och peppra. Blanda igen. Lägg i rengjorda och steriliserade burkar (värm burkarna i ugnen och låt svalna). Häll över lagen, men ta först bort lagerbladet och nejlikorna. Låt stå i 3 dygn. Servera med kokt potatis och en klick smör, eller gräddfil. Gott hoppas jag! Det blir fyra medelstora burkar sill utav receptet. Man kan ju halvera receptet och göra en burk till sig själv och en burk som gå-bort-present/Boel

Ps. 3 dygn är en gissning. Idag är det tisdag och jag tänker avnjuta sillen på fredag kväll som förrätt.

Uppdatering: Kan varmt rekommendera denna inläggning, det blev jättegott!

foto©boel2008

Inga kommentarer: