lördag 12 januari 2008

Enkel köttgryta med tomatsås till pasta

Det här receptet är egentligen en variant på ett liknande recept som finns lite tidigare i bloggen, men då med falukorv. Igår använde jag högrev, och koktiden blev förstås mycket längre. Det kändes som en lagom lyxig fredagsmiddag, dessutom sköter sig grytan mer eller mindre själv.

1 stor gul lök
(ev också röd lök)
högrev
kalvbuljongsfond
1 skvätt balsamvinäger
1 burk krossad tomat
1 burk vatten ca
piri piri
några vitlöksklyftor
paprikapulver
vitlökspulver
mycket oregano
ev timjan och/eller färsk basilika
svartpeppar
salt efter smak

Dela köttet i ganska stora "grytbitar"
Hacka lök och fräs tillsammans med köttet
Häll över den krossade tomaten,
häll i buljongfonden, kryddorna och
örterna inklusive urkärnad piri piri,
späd med vatten.
Smaka av och krydda mer om
det behövs. Låt puttra i 1-2 timmar
beroende på köttet. Det ska bli
alldeles mört.

Koka valfri pasta- jag använde tagliatelle. Lägg upp pastan på tallrikar, fördela köttet och häll över tomatsåsen. Toppa med färskriven parmesan. Man kan förstås improvisera hej vilt och slänga i grönsaker mm i grytan, men den fungerar också såhär i all sin enkelhet./Boel

Inga kommentarer: