fredag 2 november 2007

Svenska tapas med saffran- & vitlöksaioli!

Det här är perfekt om man är t ex ett kärlekspar med hemliga böjelser för knaprigt, smakrikt och flottigt. Läs: även junkfood.
Köp färdiga röstis från frysdisken. Bred ut dem på en plåt. Köp även de små färdiga barbecuekycklingbitarna från frysdisken, bred ut dem på plåten. Har du rester i kylen typ kokt potatis, klyfta dem och badda in dem med oregano, salt och olivolja. På med dem på plåten. In med plåten i ugnen.

Medan du väntar på att det ska bli färdigt: rör ihop majonäs med pressade vitlöksklyftor och saffran efter smak, ställ in i kylen en stund. Majon dvs aiolin som det nu förvandlats till ska bli gul och stark.

Låt plåten stå i ugnen till röstin och potatisen är guldgula och knapriga och kycklingbitarna har fin stekyta. Servera med aiolin och gärna också sweet thai chilisås att doppa läckerheterna i. Ät med fingrarna. Drick gärna en iskall öl till. Det är helsvenskt men smakar precis som på favorittapasresturangen på Hantverkargatan i Stockholm. Då brukade jag ta: Patatas con aioli och deras vitlökskyckling. Riktigt mumsigt är det. Min första date med Herr Make tog plats där. På det här viset kan vi återuppleva ljuva minnen här, mitt ute i skogen var vi nu bor.
Boel