Ingredienser och tillagning
Till 1 portion behövs
6 Grodlår
1 msk Ostronsås
1 Finskivad vitlöksklyfta
1 msk Grovkrossad vitpeppar
1 msk Fisksås
1 msk Röd vinäger
1 msk Socker
1 msk Hackad färsk mynta
1 msk Hackad färsk koriander
1 Skivad färsk chilifrukt
Marinera grodlåren i ostronsås i minst 1 timme.
Stek grodlåren i oljad wok i 5 minuter. Vänd då och då. Skjut dem åt sidan och rosta vitlöken tills den blir lätt brun.
Tillsätt vitpeppar, fisksås, vinäger och socker. Rör om och låt allt koka ihop med grodlåren i 2 minuter. Späd med ett par matskedar vatten om det börjar bli torrt i pannan.
Lägg slutligen i örter och färsk chili och rör om. Tag av värmen.
Arrangera grodlåren på en tallrik. Häll över steksåsen med alla kryddorna
Receptet kommer från East.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar