lördag 2 december 2006

Morotskaka m ostglasyr

4 ägg
350 gr finrivna morötter
2 1/4 dl matolja
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel

Ostglasyren

100 gr Philadelfiaost
1/2 mjukt smör (50gr)
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Smöra o bröa en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter.
Vispa med elvisp ägg, rivna morötter och oljan poröst
Blanda ihop alla dom torra ingredienser och rör försiktigt ner blandningen i morotsmassan.

Grädda i 175 gr i nedre delen av ungnen 60-70 min.

Lossa sedan formens kant när du tagit ut kakan och stjälp upp den när den svalnat och ta bort formens botten.

Vispa med elvispen ihop ost,smör,flor- och vaniljsocker ill en jämn o fin glasyr.
Bred den över kakan och dra mönsterränder med en gaffel

Denna kakan håller sig saftig mkt länge

Gullvi

Inga kommentarer: