tisdag 26 december 2006

BUTLERS FORMFRANSKA

Det här är ursprungligen ett bondbröd, men det blir så himla fluffigt att man med fördel kan baka det i en form och det blir då som ett vansinnigt gott formfranska.

50 g jäst 8 dl fingervarmt vatten. En msk socker Ca 1 tsk salt.
Smula jästen strö socker och salt över i en bunke, låt smälta. (det tar bort all ev jästsmak från brödet) Häll vattnet över efter en stund, rör om. Häll på vetemjöl och arbeta till en smidig ganska lös deg, gärna i hushållsassistent.
Låt jäsa i en timme.

Smörj 2 avlånga formar med olivolja, häll i degen, strö rikligt med vallmofrö på toppen. Låt jäsa i 30 min.
Värm under tiden ugnen till 250 g. Ställ in brödet, sätt ner värmen till 180 g efter tio minuter, låt stå ca 20 min till.
Brödet är färdigt när det låter "tomt" när man knackar på det, och helst ska det ha fått lite färg.

Bon Appetit!

Boel

Inga kommentarer: