måndag 20 november 2006

RAGGMUNK

1 kg potatis
1 ägg
1 msk mjöl

Smör till stekning
Salt och peppar

1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.

3. Bryn smör, klicka ut smeten i en stekpanna och platta till så tunt sommöjligt. Stek raggmunkarna frasiga.

Servera med stekt bacon eller stekt fläsk
samt lingonsylt.

Är såå sugen på raggmunk! Receptet kommer från Tasteline och är möjligen mer likt sk Rårakor än sådana där Raggisar som flyter omkring i pannkakssmet. Jag tycker de här är godare. Mer potatisaktiga liksom. De sista stekte jag i olja istället för smör, det gick lika bra det. Jag använde "Ölandspotatis" som skeppare Lars fraktat hit i sin Slup. Det gör han varje år och potatisen är himmelsk, gulskimrande och mjäll.

Boel

Inga kommentarer: