tisdag 21 november 2006

Potatisgratäng m Gorgonzola

Sätt på ungen på 200-225 grader

En två liters ungsfast form smörjes m smör/margarin

skala potatis och skiva tunnt i den smorda formen varva med att salta o riv på muskot på ca två lager ca ett kryddmått muskot och salt ca en halv tesked per lager.

Sista lagret är översta delen där klickar man ut Gorgonzola osten i småbitar jämnt fördelat ovanpå ca en tredjedel av en skiva Gorgonzola anv märke Galbani men går bra med vilket som helst.

Vispa ihop två ägg och ca fyra dl grädde och häll över potatisen. Sedan kan man strö lite ströbröd över och in i ungnen på ca 40 minuter eller oxå tar du en sticka och känner så potatiskivorna e mjuka. När det är klart tar du ut den och häller på ca 1 dl av grädden som e kvar och låter den vila lite innan du serverar..

Gott till vilt och nöt

Gullvi

Inga kommentarer: