onsdag 29 november 2006

KANELPAJ

Idag gjorde jag Lottas kanelpaj, har varit nyfiken på den ett tag. Det var en märklig upplevelse att äta den. Den var liksom ursprungligt enkel i sin komposition men ändå så komplex i sin smak. Jag blev nästan som berusad.

Såhär har Lotta skrivit:

3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver 125 g smör
1 ägg

hacka snabbt! smörj form - tryck ut deg.

2 dl vispgrädde
1 ägg

vispas lätt!

3 msk socker
1 1/2 tsk kanel

blanda häll i skal.

grädda 25 min i 200 grader.
pudra innan servering med kanel och florsocker!

Tillägg: andra gången jag gjorde pajen hade jag mer kanel och också en nypa saffran. Och då hade jag ändå glömt bakpulvret. Det funkade ändå. Det är nästan det godaste jag ätit. Serverade våra gäster detta med vaniljglass.

Boel

Inga kommentarer: